Leidse Houtschool

{"straat":"Adriaan Pauwstraat 1","postcode":"2315 TZ","plaats":"Leiden","latitude":"52.1730606","longitude":"4.476677399999971","id":78,"baseURI":"https:\/\/www.boterkaasenoverblijf.nl\/wp-content\/themes\/boterkaasenoverblijf","locatie":"Leidse Houtschool"}

Adriaan Pauwstraat 1
2315 TZ LEIDEN
T: 06 – 10246452
E: bsolekkerlos@hotmail.com
BSO Lekker Los en TSO

BSO Lekker Los

BSO Lekker Los is gevestigd in basisschool De Leidse Houtschool, in de aula. Uiteraard maken wij ook gebruik van het buitenspeelplein van de school. Ook zijn er in de nabijheid van BSO Lekker Los vele mogelijkheden om met de kinderen leuke dingen te doen, zoals het bos de leidse hout.

BSO Lekker Los is zo ingericht dat de ruimte zowel door de school en BSO kan worden gebruikt. Er is een gezellige zithoek met een bank, poppenhoek en bouwhoek. De kinderen kunnen op de computer, spelletjes spelen en allerlei knutselwerkjes maken. Vrij spelen staat voorop, maar zij kunnen ook kiezen om met een activiteit mee te doen, als deze wordt aangeboden door de leiding.

Wij hebben per dag plek voor 40 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar (of einde groep 8). Per dag staan er 4 pedagogisch medewerkers op de groep. Wij bieden stagiares ook de mogelijkheid om het vak te leren

Vanaf deze locatie halen wij de kinderen op van de volgende scholen:
– Leidse Houtschool
– Woutertje Pieters

 

Openingstijden

De BSO is 51 weken, 4 dagen in de week, per jaar geopend (woensdag is de BSO gesloten). 40 schoolweken na schooltijd tot 18:30 uur en 11 vakantieweken van 07:30 uur t/m 18:30 uur.

Dagen die wij gesloten zijn:

  • De periode tussen kerst en oud en nieuw
  • Goede vrijdag
  • 1 studiedag per jaar
  • Erkende feestdagen als Pasen, Pinksteren, 5 mei (eens in de 5 jaar), Hemelvaart, 3 oktober en Koningsdag
  • Op 5 en 24 december sluiten wij onze deuren om 17.00

( de periode tussen kerst/ oud en nieuw en de studiedag zijn niet opgenomen in de prijs en zijn daarom ook niet om te ruilen)

Buitenschoolse opvang valt onder de Wet Kinderopvang.
U kunt dus een teruggave bij de belastingdienst indienen.

Voor de aanvraag voor uw kinderopvangtoeslag heeft u het landelijk registratienummer nodig van uw BSO. Deze vind u hier: LRK BSO Lekker Los

Tarieven en belangrijke data 2020

Bekijk hier de tarieven en belangrijke data. (en noteer deze in uw agenda)
Klik hier om uw kind aan te melden voor BSO Lekker Los

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang vindt plaats tijdens de pauze van de Leidse Houtschool van 11:45-13:00 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De groepen 1 en 2 eten in hun eigen lokaal, en spelen op hun eigen kleuterplein. De groepen 3 t/m 8 eten in de BSO ruimte onder leiding van de overblijfkrachten.

De groepen 3 en 4 gaan direct om 12:00 eten, de overige groepen gaan eerst buiten spelen.

Om 12:15 komen de groepen 5 en 6 naar boven, naar de BSO ruimte en eten tot 12:30. Vanaf 12:30 tot ongeveer 12:45 eten de kinderen van groep 7 en 8.

Als kinderen klaar zijn met eten hebben zij de keuze om zowel binnen als buiten te spelen. Kinderen die nog niet klaar zijn met eten als het tijd is om naar buiten te gaan kunnen rustig blijven zitten. Om 12:45 is de overblijf voorbij, echter de kinderen die nog aan het eten zijn kunnen rustig dooreten tot 12:55. Buiten word de overblijf overgenomen door de leerkrachten om 12:45.

De kinderen nemen zelf hun brood en drinken mee.
Na het eten gaan we bij droog weer buiten spelen. Bij slecht weer blijven we binnen en maken we gebruik van de BSO ruimte.

In onze overblijfgids vind u alle uitgebreide informatie over de overblijf.

Sport tijdens de tussenschoolse opvang:
Een keer per 2 weken komt onze sportdocent Tijn een extra sportieve activiteit aanbieden tijdens de pauze. Deze activiteiten zijn vrijblijvend voor de kinderen.

Maartje Redel is vaste coördinator van de Leidse Houtschool.

Tarieven TSO (schooljaar 2019/2020)

Het tarief voor de TSO is € 2,45 per keer bij een vast contract en bij een flexibel contract is het bedrag € 2,85 per keer.

Klik hier om uw kind aan te melden voor de TSO op de Leidse Houtschool