Zijlwijkschool

{"straat":"Schaduwpad 1","postcode":"2317 VX ","plaats":"Leiden","latitude":"52.1793589","longitude":"4.51563150000004","id":81,"baseURI":"https:\/\/www.boterkaasenoverblijf.nl\/wp-content\/themes\/boterkaasenoverblijf","locatie":"Zijlwijkschool"}

Schaduwpad 1                                                  Regenboogpad 5
2317 VX LEIDEN                                                2317 XK LEIDEN
06 – 45461678                                                   06-15537827
buitengewoon@boterkaasenoverblijf.nl           achterstevoren@boterkaasenoverblijf.nl
BSO Buiten Gewoon en TSO                              BSO Achterste Voren en TSO

BSO Buiten Gewoon

BSO Buiten Gewoon is gevestigd in basisschool De Zijlwijkschool (locatie Schaduwpad), in de gang bij de keuken. Deze ruimte kunnen wij vergroten door de schuifwanden naar de kleutergymzaal te openen. De ruimte grenst aan een groot buitenspeelplein. Ook zijn er in de nabijheid van BSO Buiten Gewoon vele mogelijkheden om met de kinderen leuke dingen te doen, zoals de kinderboerderij en het Joppe.

BSO Buiten Gewoon is zo ingericht dat de ruimte zowel door de school en BSO kan worden gebruikt. Er is een gezellige zithoek met een bank, poppenhoek en bouwhoek. De kinderen kunnen op de computer, spelletjes spelen en allerlei knutselwerkjes maken. Vrij spelen staat voorop, maar zij kunnen ook kiezen om met een activiteit mee te doen, als deze wordt aangeboden door de leiding.

Wij hebben per dag plek voor 30 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Daarna stromen de kinderen door naar BSO Achterste Voren. Per dag staan er 3 pedagogisch medewerkers. Wij bieden stagiaires ook de mogelijkheid om het vak te leren

Vanaf deze locatie halen wij de kinderen op van de volgende scholen:
– Zijlwijkschool
– Dukdalf

BSO Achterste Voren

BSO Achterste Voren is gevestigd in basisschool De Zijlwijkschool (locatie Regenboogpad), We maken daar samen met de school gebruik van een lokaal dat direct grenst aan de buitenruimte. 

BSO Achterste Voren is zo ingericht dat de ruimte zowel door de school en BSO kan worden gebruikt. De kinderen kunnen op de computer, spelletjes spelen en allerlei knutselwerkjes maken. Vrij spelen staat voorop, maar zij kunnen ook kiezen om met een activiteit mee te doen, als deze wordt aangeboden door de leiding. Ook zijn er in de nabijheid van de BSO vele mogelijkheden om met de kinderen leuke dingen te doen, zoals de kinderboerderij en het Joppe.

Wij hebben per dag plek voor 24 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. (Of einde groep 8)  Per dag staan er 2 pedagogisch medewerkers. Wij bieden stagiaires ook de mogelijkheid om het vak te leren

Vanaf deze locatie halen wij de kinderen op van de volgende scholen:
– Zijlwijkschool
– Dukdalf

Openingstijden

De BSO is 51 weken, 4 dagen in de week, per jaar geopend (woensdag is de BSO gesloten). 40 schoolweken na schooltijd tot 18:30 uur en 11 vakantieweken van 07:30 uur t/m 18:30 uur.

Dagen die wij gesloten zijn:

  • De periode tussen kerst en oud en nieuw
  • Goede vrijdag
  • 1 studiedag per jaar
  • Erkende feestdagen als Pasen, Pinksteren, 5 mei (eens in de 5 jaar), Hemelvaart, 3 oktober en Koningsdag
  • Op 5 en 24 december sluiten wij onze deuren om 17.00

( de periode tussen kerst/ oud en nieuw en de studiedag zijn niet opgenomen in de prijs en zijn daarom ook niet om te ruilen)

Buitenschoolse opvang valt onder de Wet Kinderopvang.
U kunt dus een teruggave bij de belastingdienst indienen.

Voor de aanvraag voor uw kinderopvangtoeslag heeft u het landelijk registratienummer nodig van uw BSO.

Het LRK-nummer van BSO Buiten Gewoon is 190793697 en klik hier voor het inspectierapport.

Het LRK-nummer van BSO Achterste Voren is 307632210 en klik hier voor het inspectierapport.

Tarieven en belangrijke data 2019

Bekijk hier de tarieven en de belangrijke data. (en noteer deze in uw agenda)

Klik hier om uw kind aan te melden voor BSO Buiten Gewoon

Klik hier om uw kind aan te melden voor BSO Achterste Voren

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang vindt plaats tijdens de pauze van de Zijlwijkschool van 11:45-13:15 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Groep 1 gaan direct eten in de ruimte van de BSO ongeveer tot 12:30, hierna gaan de kinderen buiten spelen tot 13:15. Groep 2 gaat eerst buiten spelen en gaat om 12:30 eten. Hierna zullen zij ook weer tot 13:15 buiten spelen. Om 13:15 worden de kleuters naar hun eigen groepen gebracht en overgedragen aan de leerkrachten. De kleuters spelen op hun eigen plein.

Groep 3 tot en met 8 gaan direct buiten spelen en eten tussen 12:30 -12:45/13:00 in de groepen. Van 13:00 tot 13:15 word er weer buiten gespeeld. Om 13:15 nemen de leerkrachten de pleinwacht over. Gedurende de overblijf worden zijn begeleid door vaste medewerkers van BKO.

De kinderen nemen zelf hun brood mee en krijgen van ons een keus uit melk, water en limonade.

Na het eten gaan we bij droog weer buiten spelen. De groepen 1 en 2 op het kleuterplein en de groepen 3 t/m 8 op het grote plein. Bij slecht weer blijven we binnen en maken we gebruik van de BSO ruimte en het gymlokaal.

Cora van Hemert is vaste coördinator van de Zijlwijkschool.

Tarieven TSO (schooljaar 2018/2019)

Het tarief voor de TSO is € 1,92 per keer bij een vast contract en bij een flexibel contract is het bedrag € 2,25 per keer.

Klik hier om uw kind aan te melden voor de TSO op Zijlwijkschool